Asselt is een klein kerkdorp met circa 180 inwoners, welke altijd behoorde aan de toenmalige gemeente Swalmen. In 2007 is Swalmen / Asselt toegevoegd aan de gemeente Roermond.

Het is een toeristisch plaatsje met diverse bezienswaardigheden, waarvan de hooggelegen H. Sint Dionysiuskerk de voornaamste is. Tegenover de kerk ligt het Cultuurhistorisch Museum en iets verderop de haven van W.S.V. Ascloa.

Het gebied kenmerkt zich door zijn agrarische bestemming met vele schitterende boerderijen. De water- en bosrijke omgeving nodigt uit om uren te wandelen, fietsen of watersporten.

Op de site van ‘Wandelgids Zuid-Limburg’ heeft u de keuze uit veel verschillende wandelingen, met diverse begin- en eindpunten en van diverse lengtes. Via onderstaande link kunt u direct op zoek naar een geschikte route.

Op een steenworp afstand bevind zich het bruisende Roermond, een van de mooiste en uitgebreidste winkelsteden van de regio. Als u klaar bent met shoppen kunt u bij ons terecht om moe en voldaan te genieten van een welverdiende lunch of diner, een heerlijke kop koffie met vlaai of een verfrissend drankje terwijl u bijkomt in onze prachtige omgeving!

 

Nachtje blijven slapen in Asselt of omgeving?
Check:
www.eindeloosasselt.nl
www.rozenhofje.nl
www.vakantieparkresortarcen.nl
www.leistert.nl

 

Genieten van de natuur?
Check:
www.natuurlijkasselt.nl
www.wandelgidszuidlimburg.com
www.fietsknoop.nl
www.natuurparkenlimburg.nl

 

Shoppen, sightseeing of andere activiteiten?
Check:
www.weareroermond.com
www.museumasselt.nl
www.designeroutletroermond.nl
www.vvvmiddenlimburg.nl